Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája


Mottónk:
"Egy embert nem taníthatsz meg semmire,
csupán segíthetsz neki, hogy maga fedezze fel a dolgokat"
(Galileio Galilei)


Bemutatkozás 01Óvodánk a Belváros legnagyobb játszóudvarával rendelkezik. Felszereltsége és a játékaink minősége, a talaj borítása (speciális gumiburkolat) az Uniós előírásoknak maximálisan eleget tesz.

Gyermekeink homokozhatnak, biciklizhetnek, rollerezhetnek, csúszdázhatnak, mászókázhatnak, szánkózhatnak.
Az időjárástól függően a lehető legtöbbet tartózkodunk a szabad levegőn.

Az óvoda helyi nevelési programja a mozgásfejlesztést helyezi középpontba, mert a kutatások szerint a gyermekek testi fejlesztése magával hozza szellemi fejlődésüket is.

Programunkban kiemelt nevelési célként a környezeti nevelést is előtérbe helyeztük. A nagy kert és udvar lehetőséget biztosít a különböző tapasztalatok szerzésére, és ökológiai szemlélet formálásra: gyógy és fűszernövényes tanösvény, virágos kert, madáretetés, komposztálás. Ebben segítenek a felsőfokú végzettségű óvodapedagógusaink, és szakképzett dajkáink.

Az esetleges részképesség lemaradásokat, tehetséggondozást az óvoda fejlesztőpedagógusa és logopédusa segíti.

Óvodánkban jó hangulatú, boldog, magabiztos, közösségbe illeszkedő, egymást és a felnőtteket tisztelő gyerekeket szeretnénk nevelni. Hangsúlyt fektetünk a szép magyar beszédre, a tisztelettudó viselkedésre.

Bemutatkozás 02Ezt szolgálják az óvodai foglakozások, a múzeumi látogatások, a táncházi és kézműves foglalkozások, színházi, bábszínházi előadások is.

Hagyományaink közé tartozik az ünnepek előtti készülődés (sütemény sütés, díszek, ajándékok készítése), Teréznapi búcsú, a Mikulás, a karácsony, a farsang, húsvét, az anyák napja és az évzáró méltó megünneplése is.

Ezek az alkalmak lehetővé teszik óvodásaink számára, hogy megismerkedjenek a népi hagyományokkal, népzenével, hagyományos kézműves technikákkal.

A gyermekekkel sétálunk, lovagolunk, piacot látogatunk, kirándulunk, és évente néhány napot táborozunk.

Választható költségtérítéses szolgáltatások:
Az óvodai foglalkozások kiegészítéseként a hozzánk járó gyermekek megismerkedhetnek az úszás alapjaival a Bajza utcai iskola fedett uszodájában.

Télen a Műjégpályára járunk korcsolyázni.
Hetente két alkalommal lehetőséget biztosítunk játékos tartásjavító és izomerősítő tornára, melyet diplomás gyógytestnevelő vezet, előzetes ortopéd szakorvos véleménye alapján.

Szeretettel várjuk Önöket!

Az óvoda nevelőtestülete